Välkommen till Montessori Luleå!

Hej och välkommen till Luleå Montessori. På denna sida kommer vi att gå ut med information som är intressant för elever, föräldrar och lärare. Här finns länkar till samtliga ämnesbloggar där undervisande lärare lägger upp PP för uppgifter och annat viktigt att veta!

fredag 13 oktober 2017

Åk 9

Bildhjälp till sketchup

Efter huset är färdigt:


1.       Du ska avsluta med att i text förklara svar på dessa frågor (och skicka till Kristoffer):
a.       Ge exempel på en metall som passar bra och en som passar dåligt att armera betong med. Förklara varför.
b.       Ge minst en orsak (ge exempel) till varför hus isoleras mer noggrant nu än för 50 år sedan och förklara varför.
c.        Ge exempel på ett sätt att minska värmeförluster ur ett hus och förklara hur det exemplet minskar värmeförlusten (använd ämneskunskap i fysik i förklaringen).

(se även utskrivet papper)
 


Frågor som kommer tas upp under debatten på fredag:

Landsbygden:

Här finns tomma bostäder men få jobb och lite samhällsservice. Samtidigt finns stora naturvärden som kan utvinnas eller bevaras och kulturvärden som förfaller eller behöver underhållas. Vill ni att landsbygden ska leva och hur vill ni att det ska ske i så fall?

Stadsregioner:

Här finns för få bostäder och det är svårt för många att ta sig in på bostadsmarknaden och få sin första egna bostad. Hur vill ni som politiker hjälpa till att skapa fler bostäder i stadsregioner och se till att det finns bostäder åt olika grupper?

Transporter:

Både väg- och järnvägsnät är på många håll i Norrbotten illa underhållet och underdimensionerat men de ekonomiska resurserna är begränsade. Vill ni prioritera att bygga ut och underhålla vägnätet för fler bilar, bussar och lastbilar eller vill ni bygga ut och prioritera och underhålla järnvägsnätet för mer person- och godstransport?

Energi:

användningen av fjärrvärme, biobränsle, vindkraft, värmepumpar och biogas ökar. Hur vill ni prioritera - vilka energikällor anser ni vara bäst för Norrbotten?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar